Home Bedrijfsinfo Assortiment Proeverij Contact Bestel info Foto Album
Voorwaarden Copyright Contact

Olijfolie proeven hoe gaat dit in zijn werk;

Tip!! Je proeft beter als je tenminste een half uur voordat je gaat proeven geen koffie meer drinkt of rookt. Gebruik geen parfum, of after-shave.

Stap 2

Als de olijfolie een beetje goed ruikt is het tijd voor stap twee: Neem een slokje olijfolie. Slik de olie nog niet door, maar laat hem in je mond rondgaan. Even laten zitten en dan pas doorslikken.

Je hoeft de olie niet uit te spugen zoals bij wijn. Onthoud wat je zojuist hebt geproefd en schrijf het op. We raden je aan om echt olijfolie te gaan proeven. Het is erg leuk en vooral lekker om te doen

Olijfolie kun je natuurlijk het beste aanschaffen in de betere speciaalzaken in Italiaanse delicatessen

Tot ziens op de proeverij!

 

Stap 1

Giet een laagje olijfolie in de bekertje, warm dit op in je handpalm en draai het een beetje rond. Zo wordt de olie wat verwarmd en ga je de olie al een beetje ruiken.

Haal je handen weg en ruik aan de olie. Houd in gedachten dat olijfolie moet ruiken naar waarvan het gemaakt is: fruitig en naar olijven. Je zou hiernaast ook iets kunnen ruiken zoals vers gemaaid gras, kruiden of vers fruit.

Als je niets ruikt, dan heb je misschien een hele neutrale olijfolie te pakken. Als je iets anders ruikt, zoals metaal, wijn of mos dan is je olijfolie van mindere kwaliteit. Als je dit ruikt, kun je het proeven maar beter overslaan. Het bederft je smaak en je proeft daarna gewoon een tijdje minder goed.

Olijfolie Wijn
Voorwaarden Copyright Contact